Wednesday, March 31, 2010

Air Buah



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Air buah mmg kegilaan aku.haha ! carrot susu ! yeahh aku suke gila.haha ! aku pg minum air buah ni dkt melake jgk.aku order carrot susu.kejap lagi org sblah table aku order apple susu besar pnye eh.aku ckp,eh ade besa ade kecik eh.aku pon nk besar lah ! hehe.haaa amek kauu ! besa gileee die punye gelas sioott ! tp mmg puas hati gile la,knyang dgn air buah je.hehe.harga pon murah gila,gelas besar baru RM3 gelas kecik baru RM2.





kalau korang nk minum air gelas besa tu,korang mmg akan kena buat mcm ni baru dpt minum.hehe (gambar hiasan,tah sape pon aku tk knl,tp mmg gini la care die klu nk minum gelas besar tu,hehe)



aku ingat mcm ni je gelas besa die,rupenye ni gelas yang paling kecik dieorg ada ! hahaha ! hampeh btll laaa




sekian terima kasih.

Air Batu Campur



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Bnde alah ni boleh dikatekan kesukaan aku jgk la.tp aku ade masalah dgn bnde kesukaan aku ni,sbb kat JB ni baru satu tempat yg aku rasa ABC dia sedap dan menarik.hehe (klu kedai die dh kne roboh ke nnti,tktau aku nk cari mane abc ni).tempat yg aku maksudkn tu dkt Kampung Melayu Majidee (peh famous dh KG ni masuk blog,haha).kedai die ni berdepanan dgn pos office Kg.Melayu.rata-rata org Kg sane tau la abc mane yg sedap klu bukan dkt tmpat dieorg.hehe,kalau korang nk tau (kalau la,klu tknk tkpe) aku mule makan abc dkt Kg.Melayu ni sejak umur aku 7 tahun.hehe.mase aku kecik dlu mak aku bawak aku pg sini,aku mmg akan order abc je (walaupun kadang2 mkn tk abis,hehe) sampai abg yg buat abc tu pon kenal aku (ha budak ni dtg msti nk order abc),hahah ! tp skarang abg tu dh tkde.tuka keje kot.dh kawin tkkn nk buat abc je,kang habis ank bini smue die bedal kasi mkn abc je.sekarang ni abc die dh ade improvement,dulu die cume kasi pewarna sirap tu mcm-mcm kaler,sekarang siap ade cokelat cair lagi yg org buat cake tu,ade kacang yg org buat cake tu kacang kecik2 die tabur,siap letak ais-krim.hehe tu je yg dieorg buat perubahan,dalam abc tu still same and still banyak mcm dulu (buah kabung,cincau,kacang merah,jagung,segale mcm la dlm tu).ABC ni pon klu minum ditengah-tengah cuaca yg panas,mmg meng'syok'kan.hehe !


sekian terima kasih.

Cendol



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Suatu masa dahulu,hehe aku pg ke melaka ! yeeeeehaaa.peh,time aku smpai tu mmg cuaca agak memberangsangkan.haha.panas tuuu,jadi aku pon cari la tempat nk minum.tekak tgh kehausan.jap lagi nmpak satu gerai cendol dkt jam besar tu (mmg name cendol tu pon cendol jam besar).aku pon pg la dduk dan order cendol biase satu (baru RM1.40 je).sekali aku dh minum cendol tu,peh mcm nk tambah lagi (mmg aku tambah lagi 1 pon,haha).kat JB ni pon ade jgk cendol yg sedap,cume aku je tk jmpe lagi.ahah ! aku rase dkt Taman Dahlia ada 1 pot,dkt Giant Extra Taman Suria pon ade 1 pot.ni pot2 yg famous yg selalu diperhangatkn oleh org ramai la.hehe.nnti aku pg cube ye !



kesimpulannya,minum cendol ditengah-tengah panas memang amat meng'syok'kan.ahahaha !


sekian terima kasih.

Tuesday, March 23, 2010

Webcam LAGI

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Semalam aku bermain webcam lagi dgn fiefiefie kesayangan aku.hehe.tp sayangnye aku tkde webcam.haha ! sorry fiefie muahh ! hehe.awak comel sgt smalam fie,geram je tgk.mcm nk masuk dlm monitor ni pelokpelok awak.hihihi !





Sekian Terima Kasih.

Batu Pahat

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Hari rabu yg lepas (asyik rabu yg lepas je,haha) aku dgn asrul (asyik die ni je,skandel ape ! haha) pg ke Batu Pahat.huhu perjalanan yg agak jauh.amek mase lebih kurang 2 jam jgk nk smpai.mulemule kireorg pg Kota Tinggi dulu,hantar barang kpd abg long aka megatron.hehe.lepas tu kiteorg troskn perjalanan ke Batu Pahat.tibe di Batu Pahat pukul 6.30pm,kami dieskot oleh otai Batu Pahat yg baru balik kerja (tk sengaja eskot,tibe2 terserempak ats jln raya,haha) iaitu rpiz.die bwk kiteorg pg rumah prototype aka asfa.kiteorg ni smue byk name,haha.ni smue name nick di community je.stlah selesai buat aktiviti margrib kiteorg pon klua.motor kite smpan rumah prototype,die bwk aku dgn asrul naik kereta myvi die.haha,thx ye,relax sikit aku rase dpt dok dlm kereta.kiteorg pg Square One Mall.nk tgk wayang crite V3 yg tk berape nk best tu.hampeh btl.pd mlm tu dtg lagi seorang member,dude03.lepas tgk wayang lepak kat dataran BP ape tah name dataran tu.haha.lepas tu kiteorg pg mnum2.then masing2 pon dh pnt.so smue balik la.aku pon troskn perjalanan ke JB dgn asrul.hehe.si asrul ni pon nk hantar barang kat dude03.tu yg die ajak pg BP.kire perjalnan kiteorg pd hari tu bertemakan menghantar barang.haha !


*dari kiri : prototype,chamie,whitewave86


*dari kiri : chamie,whitewave86,dude03


*dari kiri : chamie,prototype,dude03


sekian terima kasih.

Tuesday, March 16, 2010

Handphone baru !



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Lame tk bebel dlm ni.haha.barubaru ni mak aku kasi hp baru setelah melihat kedaifan hp lame ku itu.hihihihi ! hp tk mhl pon,hp biase je.tp aku bukannye kesah,hp mhlmhl pon nnti rosak jgk.baik pkai hp murah,tahan sikit.klu rosak pon tk la mhl nk repair.hahaha ! hp Nokia 5030 Xpressradio.weeee ! mcm jarang je org pkai.aku tgk pon mcm hensem je.aku amek lah yg ni.murah pon murah.haha.tp biase la dh murah,function tk byk sgt.hihhihihi ! cume ade radio + flashlight je.blutut (ayat asal : bluetooth) + gprs pon tkde.hehehe.janji boleh call + msg fiefiefo aku sudah la.hee ! terima kasih mak sbb kasi hadiah ! hehe




sekian terima kasih.

Thursday, March 11, 2010

Kota Tinggi

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Hari rabu yg lepas,aku bersama seorg rakan (whitewave86 aka asrul) seperjuangan ku pg ke Kota Tinggi.kteorg saje je jalanjalan pg kota ni.nk jmpe rakan seperjuangan yg lain.lebih kurang pkul 4.00 pm aku kluar dari rumah (sblum klua rumah kne msg fiefie aku dlu,kn syg.hehe,bgtau die yg aku ni nk gerak dah).pkul 5.30 pm kiteorg smpai kat kota (tu pon lepas pg waterfall patah balik,kirenye pkul 5.00 pm kiteorg dh ada kat kota) dan tnggu ditempat yg dirancang.tnggu pnye tnggu,akhirnya sampai la kwnkwn (megatron aka apis dan zuel aka zul) dari kota ni kat tmpat aku dgn asrul tnggu.dh tu dieorg ajak minum.kiteorg pon minum lah smbil berborak panjang lebar.byk bnde yg digelakkan.haha ! best btl jmpe kwnkwn ni.sbnarnye ni rakanrakan dari MBC.hehe


*dari kiri : zuel,megatron,aku(chamie)*


*dari kiri : zuel,aku(chamie),megatron*


*dari kiri : whitewave,zuel,megatron*


sekian terima kasih.

Monday, March 8, 2010

Webcam !






Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Haha ! dh tkde topic sgt,smpai bnde ni pon aku nk cerita.aku berwebcam dgn fiefo aku.hehe ! yess ! anda comel syg.hehe suke tgk you lah fiefo ! die je yg berwebcam dgn aku,sbb aku tkde webcam (sengkek) haha ! ape2 je la kan,yg penting dpt tgk muke fiefiefiefie di mlmmlm hari mahupun pagipagi hari.anda sgt comel bile dpn webcam.rase mcm nk masuk dlm screen je pgg muke awak.haha ! sayangawaksgtsgtfiefoku !












sekian terima kasih.

Sunday, March 7, 2010

Percutian ke INDONESIA



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Pd bulan januari yg lepas,aku dgn abg aku pg melencong (ayt asal melancong) ke Pulau Jawa atau lebih dikenali sbgi Indonesia.aku pg bercuti tu slame 4 hari 3 malam start 28/01 - 31/01/10.aku pon tk rancang nk pg sane,mcm mane tah tibe2 abg aku ajak.die ckp aku ade pg mane2 ke 28 - 31 bln 1 ni ? aku ckp la tkde (lagi pon aku tanam anggur je,haha) jd,die pon ajak aku pg ke Indon ni.aku memang dh ade pasport.so tkde mslah.hehe aku naik kapal terbang pg sane (mmg la,tkkn naik kapal laut,thun depan bru smpai),kapal terbang MAS.tp aku tk naik dari lapangan terbang senai,aku naik dari KLIA.sbb aku pg ni secare rombongan dgn firm abg aku.so agen rombongan tu aturkn naik dari KLIA.jd aku pon kne la pg KL dlu.haha.naik bus pg sane.agak memenatkn jgk.dari KLIA nk ke lapangan tebang Jakarta amek mase 1 jam 45 minit.keras jgk la aku dduk dlm kapal terbang tu.goyanggoyang bile langgar awan tebal.hihih.tp wa steady lagi (pdahal tido je) hahaha.lepas smpai je kat jakarta tu,kiteorg pg makan.maknan kat indon memang sedapsedap belake lah ! tk tipu wehhh.sedap sgtsgt.hehe.aku pkai roaming maxis ni kat sane.bapak mhl gile RM2 per sms tau (tp tk menghalang aku utk msg fiefo aku tu,kn syg ? hehe).kalau call pulak,aku tktau berape.haha.sbb tk pernah call.msti gile mhl pnye.msg pon ckup la kn fiefie ?


*dkt airpot jakarta,ade monumen ape tah tu*


*nmpk mcm ayam biase,tp ni luar biase.sedap gile*

lepas mkn,kiteorg pon tros kn perjalanan ke Kota Bandung dimana tmpat kireorg nk mnginap selame 2 hari kat sane.kat bandung ni best lah.mcmmcm factory outlet ade.rambang mate nk pg.rambang mate jgk nk kire duit (berjuta2 weh !) haha.brg2 kulit jgn ckp la,memang byk nk mampos dkt satu tempat tu.hehe mcm2 brgan kulit ade (yg sensored2 tu tkde la).jeans2 pon byk kat sane,lawa2 jgk.aku ingat nk beli sehelai,tp tk ckup ongkosnya.hahaa kat bandung ni kiteorg pg dkt gunung tangkuban parahu.dari jauh gunung ni nmpak mcm sampan yg terbalik (ikot kate2 org kat situ la,aku tk nmpak pon,ade la sikit2,haha).ni gunung berapi yg dh tk aktif lagi.yg besarnye dh tk aktif la,tp yg kecilkecil ade yg masih aktif.ade byk kawah kat sini,slh satunye kawah ratu.kawah paling bsa.walaupun tmpat gunung berapi tp sejuk beb.hehe.lepas tu kiteorg pg dkt hotspring (kolam air panas).best btl kat situ,sbb dpt rendam kaki dkt dlm kolam tu.syok btl air panas tu.mcm nk mandi je.haha.rendam kaki kat dlm air pns ni katenye dpt hilang kn capekcapek (ayt asl pntpnt).dh tu ade byk jenis kolam.kolam rendam kaki,kolam cari jodoh,kolam kekayaan,kolam awet muda.haha ! aku layan kn je smue tu.klu dh krepot tu krepot jgk.hihihi


*hotel kat bandung,best gile hotel ni*


*tv kat bilik hotel,kalah tv rumah aku.astro pon ade,byk gile chnnel*


*toilet kat bilik hotel,lawa gile !*


*dkt gunung tangkuban parahu*


*kawah ratu*


*sedang merendam kaki*


*nk kaye pg sini,bsuh 7 kali.haha*

dh 2 hari kat kota bandung,kite pg ke kota jakarta balik.hehe tido dkt kota jakarta 1 mlm.kat kota jakarta ni tkde ape sgt,byk bangunan2 tnggi je.salah 1 tempat yg kite pg,dkt monumen indon ni ha (monumen ape tah name die,lupe plak).dkt bhgian pling ats yg warne emas2 tu,yg mcm obor tu.bnde tu diperbuat dari emas btl tau.hehe.berat die 100KG lebih (sape nk kaye,pg kikis sikit emas tu).


*ceh abg aku ni,konon2 pegang trophy la tu*


sekian terima kasih.

Happy Birthday K.AWE

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Selamat hari lahir Nur Hanani (k.awe) yg ke 27 walaupun kek anda telah cair dsbbkn lame sgt terperuk dlm bonet kereta ! haha kite org menyambut birthday k.awe ni dkt RESTORAN MAKANAN LAUT REMAJA CLASSIC.restoran ni bru je bukak (air kelape pon tkde) haha ! agak best lah mkn kat situ,sbb kiteorg mkn dkt pondok (tktau nk ckp ape bnde name tempat tu,pangkin ko sebetulnye,ahah) dan dduk bersile beb ! haha.mcm ala2 kampung siuttt.mkn dduk ni maklum je la,perut penyek sikit,so cpt knyang.tp mlm tu aku lambat knyang.haha ! so aku jd mangsa orgorg yg mkn nasi tk abis.smue hulur kat aku (jd tong sampah kjp) haha ! nasib baik habis aku bedal (tu pon terkulat2 nk habiskn).lepas tu,nk suruh aku habiskn udang yg last.waaaaa,tk boleh masuk lagi.ahah ! sorry ye ! aku minum air fresh oren,sdp jgk air die.menu kiteorg entah ! aku pon tktau ape menu die.haha ! ade ikan,udang,tom yam,tahu,aspalela (asparagus la),tu je kot.haha ! aku tgk menu book die,harge boleh thn,klu aku ajak kwn2 aku lepak situ.memang agak perit jgk nk membayarnya.yg aku ingat carrot + susu = RM4.20.haha ! siot tk siot la kn.tk jd aku nk order.so aku amek fresh oren je (RM3 lebih).sebelum nk smbut tu,k.apat (bkn name sebenar,haha !) suruh aku beli lilin kek.wah,mane nk cari lilin ni.nk pg angsana ? huh mls aku.dh la bya park (pdhal RM0.50 je) hah ! apeape pon angsana tu aku letak last choice.aku pusingpusing la dkt uda,akak aku ckp kat uda ade kedai kek bukak smpai mlm.aku pon cari la mane plak letaknye kedai kek ni (sengal sblum pg tk tnye dlu) haha ! k.ege suruh pg mydin.aku pg tkde pon (bangla byk la) haha ! then last2 jmpe jgk kedai kek nye.dkt area biosucinas tu.mase aku pg tu,kedai dh ttup separuh.ape lagi,cpt2 den masuk.sbaik ade lagi 1 customer tgh beli kek jgk.hehe.aku ckp ade jual lilin tk kak.die ckp ade,nk berape ? kite jual.... zaaasss ! aku tros potong ckp die.sy nk 2 besa 7 kecik ! ahhaha msti die bengang je.aku tnye brape ni kak.err,err berape eh.die pk2 kjp.err free je la dik.akak pon pening nk kire mcm mane.hahaha ! aku ckp eh ye ke kak ? btl ni ? trime kasih byk2 ye kak.then aku pon tros belah.ahha ! tp memang rushing gile la nk cari lilin tu.hihihi.tkt tk jmpe lilin je mlm tu.memang mlm tu best,sbb dpt mkn dgn fiefo aku skali,hehe.dduk sblah2,cume tk suap2 je.ahha !


sekian terima kasih.

Friday, March 5, 2010

SOFT 99

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Knape blog aku nk bertajukan "Soft 99" ? korang nk tau tk ? hehe.sbnar-benarnye "Soft 99" ni adlah name slah satu produk penjagaan kenderaan (ade lagi jenamejename yg terkenal lain seperti WAX,AUTOSOL,dll) dgn lebih mudah disebut "cleaner & polish" kenderaan.hehe ! aku gune bnde alah ni utk mngilatkan/mngilap motorsikal aku yg kadangkadang agak pudar kekilatannya.jd bile aku polish pkai wax ni,bersinar-sinarlah motorsikal ku itu (silau weh) haha ! bile dh bersinar-sinar,hati pon senang nk kesane sini (mane tk nye motor dh kilat la katekn),fie pon nk naikkn fie ? hehe.memang lumrah bg seseorg yg sudah berkenderaan tk kirelah motorsikal ? kerete ? lori (tk pna pon tgk lori kilat) ? bus (jarang2 tgk bus kilat) ? mahupun basikal ! utk memastikan kenderaannya itu berada dlm keadaan yg bersih dan kilat.kenderaan ni ibarat mencerminkan diri seseorg.sbgai contoh,kerete kite asyik kotor je tk bersih, (kalau seminggu dua tu tk bersih tkpe la,mungkin bz sikit.ni dh smpai sbulan dua) nmpak sgt la pemilik dia tu pemalas nk mampos.hahaha ! cuci kerete bukan lame pon BRO ! 15 minit siap la.hehe.produk kecantikan kenderaan ni (ingat perempuan je ke ade produk kecantikan) berasal dari JEPUN (fuh,gile jauh aku import.dari negare matahari terbit).die punye kantor utamanya di OSAKA,JEPUN.sape la yg tktau OSAKA tu (aku pon baru tau ni,syyhh !),bandar keDUA terBESAR tau (bukan di JEPUN tp di DUNIA).nnti ade mase dan ongkos aku nk pg la OSAKA ni,tp aku tk reti ckp JEPUN,tkpelah aku ckp SOFT 99 ni msti dieorg phm aku nk pg mane.hahah !




sekian terima kasih.

Thursday, March 4, 2010

KFC



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Hari ni tah ape mimpi dtg,mak aku suruh pg beli KFC.aku pon tanpa ckp byk pg tuka slua pendek (short pants yg fie belikn,hehe) dan amek wallet,kunci moto,helmet.lepas tu mak aku pon kasi la duit (hehe,aku mane ade duit nk beli KFC mahal gile tu,lepak kedai mamak boleh la).lepas tu,aku pon start enjin moto "vroommm" (ceh mcm superbike je) hehe.panas kn enjin kejap,smbil2 tu pk kat mane nk beli KFC ni.agsana ? ah tknk,kne bya parking ! damansara alif ? erm,boleh jgk tp aku nk pg CIMB skali (damansara alif tkde cimb) nk masukan duit sikit (msukkan kat akaun org la ! bayar duit baju) haha ! setia tropika ? ha,bolehboleh.dkt impian emas ade CIMB,then boleh lepas tu ke setia tropika.hehe jd,aku pon tros kn perjalanan.setelah selesai mskkan duit,aku pg isi minyak kjap dkt caltex sebelah CIMB tu (meter dh E weh ! kang menolak aku).abg juruwang tu ckp,minyak kuning (RON95) eh dik.ye bang,yg merah (RON97) tu mhl.haha ! dh satu per satu aku selesaikan,maka aku pon tibe di KFC setia tropika.mak oi,KFC punye la besa tp tkde org pon.pekerja boleh rehatrehat je aku tgk.yg bergayutnye lain,yg lepaknye lain.haha ! gaji bute btl.dh la tu,ramairamai pekerja tp kaunter bukak SATU je ? hampeh btl.jd aku pon tnggu la kejap,nasib baik tk ramai.hehe.bile smpai giliran aku,aku order la ayam 9 ketul (gile tamak),kentang putar besa satu (tk nk kecik,sbb bnde tu sedap,hehe), dgn air pepsi besa satu.tibetibe,tanpa ku duga,SUHAIZI dtg."eh,syahmi.haha ! ko buat ape skang ?".die keje situ la rupenye.tgktgk RONNEY pon ade.tp RONNEY pemalas sikit,aku tgk die lepak je.haahah ! (jht aku kutuk dia).bile mase nk bayar,die (SUHAIZI) tnye."ko order ape td ?" aku pon ckp la ape yg aku order.kejap lagi aku tgk resit,"ayam 5 ketul,kentang putar yg kecik satu,air besa satu".aku pon tnye la "GI,aku beli ayam 9,asl tulis 5 ni ?".die dgn slumber ckp,"ala tkpe,ko nk murah tk ? haha ! ni KFC aku punye".hehe siot btl die ni.pandai jgk buat jht dlm diamdiam.aku pon ckp la terime kasih kat die sbb potong cost ! hahah.TERIMA KASIH SUHAIZI (JASA MU DIKENANG) hehe !


*SUHAIZI(SUSU)*


sekian terima kasih.

Wednesday, March 3, 2010

SavanaHills



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Savanah Hills ? korang pernah dgr ke ? (tkpnh kn kn kn kn ? ala korang tk pna dgr) haha ! aku pon tk pernah dgr jgk slame ni.tp tah,tibetibe boleh ade rancangan/program ke tempat ni pulak.aku pon follow je lah.korang nk follow jgk ? tkboleh,sbb dh lepas ! hahaha ingat percume ke bnde ni ? peh ade pngerasnya beb ! btl2 keras pulak tu.haha.nasib baik ade penaja (thx ye pd sape2 yg taja kiteorg utk ringankn beban) hulukan tangan ringankan beban,bersamamu.haha ! mcm2 aktiviti jgk kat sane.ade sukaneka yg tk beraneka pon.ape da main baling2 belon dlm belon ade air.dkt tandas rumah aku pon boleh buat ! hahaha.lepas tu ade la main cari gule2 dlm tepung lah,ngarut je kn bdkbdk skang ni.klu org dulu,die dh amek dh tepung tu.buat cengkodok lagi sedap ! hahaha.knyang pon knyang.tambah pulak dgn pisang ! peh jd cengkodok pisang ! hahah.then ade pulak main EXPLORE RACE ! penat nk mampos,dh la tu.aku kene makan CILI yg pedas gile TAPIR ! siottt,satu baldi air masak aku minum pon blom tentu hilang pedas die.


*baru smpai*


*piung piung balingbaling belon*


*amek kau,kn dh smue jd zombietepungGOMAK*

mase mulemule dtg,kiteorg kne buat sandwich.agak siot jgk,sbb dh la dtg pgpg tk sarapan,ingat dtg sane tros melantak.jap lagi kne buat sarapan.hahah ! (nasib baik sedap) apeape lah,janji boleh isi perut.


*sedang buat sandwich*


*lepas mkn buat ape ? LANDING TIME*

dh tu kn kiteorg ade pertandingan reke fesyen.haha ! gile mngarut.kene buat pkai surat khabar lame pulak tu (apek sorry hari ni lu tkde untung) hahah ! lepas tu kiteorg ade kne buat slogan dgn satu logo lah ape kejadah lah.haha !


*antara modelmodel*


*kumpulan aku pnye (tiru yg sedia ada,haahh ! potong cost sikit)*

mlm tu pulak ade BBQ (babibabiQue,babibabiBERATUR) haha ! mcmmcm makanan ade.ayam kejap je lesap.td tgk tgh panggang,tgk lagi skali dh habis panggang.tgh panggang yg baru pulak.hahah ! then ade main tukartukar HADIAH.hehe.aku dgn izul,dh ckp hadiah kiteorg ape bnde.KEJAP lagi,mlm tu aku boleh pulak dpt HADIAH die.hampes btl ! baik tkpyh tnye awalawal td.hahah !


*aku sedang mngipasLIPAS,PANAS WEH !*


*penat nk tunggu,ngantuk dh aku*

then,tibe la mase nk balik.heheh.BYEBYE savanaHELL ! haha !


*balikbalikbalik*

Fiefiefiefo !



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Eh anda ! mcm mane die ni boleh sesat kat sini ? haha.(bia lah nk sesat ke ape ek fie !) cerite sikit psl die,die seorg yg kecil (bile la nk besa,asyik besakn mate je) hehe ! kecil2 cili padi ! memang pedas zasss.hahaa kari berapi wehh ! sot sot.ok ok kembali pd topik,haha ! seorg yg comel bile die kelipkelip kn matenye yg BESAR !
blinkblink.hehe suke ckp mcm budakbudak,contoh "shijuk" ! hahah jgn marah ye.larii ! nnti kne "shubit".hahahah ! apeape pon awak ttp comel fie.YEH ! suke marah bile org tk ikot kehendak die (biase la bdkbdk comelmomelKECIK memang gitu) hahh ! DAN sangat kisah pd bie die (AKU LAH !) hehe.thx fiefiefo ! sayangawakFIE (sayangawakjgkBIE) hahaha !


sekian terima kasih !

Kisah Family Tapir



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

mak : nak...ko lapar kew?
anak : bole tahan la..ne nk carik semut nih mak?
mak : ko carik kt lam botol Rimula ngn Mobil SD tuh
anak : ade ker semut kt ctu mak?
mak : hish ko nieeeee...
memang besemmmmuuttttttttttttt ;D;D;D

semua ni garagara HDEO (heavy duty engine oil) yg menyemutkan (men-smooth-kan) enjin jenreta kami.


sekian terima kasih !

PG (Pisang Goreng)



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Kali ni nk cite psl pisang goreng yg sedap gilegilegile ! (tahtah aku sorang je rase sedap) haha ! aku sbnarnye tktau yg pisang goreng kat situ tu sedap.pd satu hari tu,kwn aku pg beli pisang goreng ptgptg sblum main bola.kiteorg ape lagi,melantak la.haha ! kejap lagi aku mulakan gigitan yg pertama kat pisang goreng tu."kruukkss" bunyi die.hahaha ! peh aku ckp ni pisang goreng ke keropong pisang ! rangup gile.hehe.jd smpai skang la klu aku tringin nk mkn pisang goreng,aku akan pg kat tmpat tu beli pisang goreng die.bru td aku beli,tibetibe mak aku nk mkn pisang goreng pulak.haha ! ape lagi,"kruukkss2" la aku mkn.cite punye cite,gerai pisang goreng ni dkt Taman Cempaka,Johor Bahru.hehe.dkt flat Cempaka berhadapan dgn Sekolah Agama Taman Cempaka.map sikit,hehe !



kuning - flat cempaka
merah - gerai pisang goreng
hitam - sekolah agama taman cempaka
oren - surau taman cempaka
cokelat - flat cempaka
biru - flat cempaka
hijau - car wash


sekian terima kasih !

Semutsemutsemut (smooth la)



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Tahukah anda ? Heavy Duty Engine Oil (HDEO) mampu memberi kesenyapan pd enjin motorsikal anda ? cuba la baru tau ! hahaha.cume nk berkongsi maklumat je.walaupun pada dasarnya ini adelah minyak LORI ! (OMG) hehe.tp ia mampu member kesedapan yg optimum pd jentera anda.aku dh gune minyak ni pd motorsikal ku selame 5 bulan,ternyata lebih baik dari minyak motorsikal.ada juga yg telah mengunakannya dikereta dan ternyata hasilnya sama ! SEMUT (smooth la).founder minyak ni telah menggunakan HDEO ni selama 15 tahun,dan tidak akan berpaling arah.hehe kekal dgn HDEO ternyata lebih mantap ! aku pon akan jd pengguna tegar tk lame lagi ! sikit kebaikkannya :

-enjin lebih senyap (semuttt ! smooth la)
-menukaran gear lebih lancar (lembut je,tkde slip)
-amat memuaskn hati pd kelajuan tinggi (100km/j keatas enjin kurang gegar dan lebih snyap ! mcm enjin baru tegap je)
-harga yg murah (sekitar RM14 - RM20 seliter,tgk pd jenis yg kite gune)
-mudah didapati dan diakui ketulinannya (kat mane2 stesen minyak ade jual dan tkkn stesen minyak jual brg ciplak kot ? kedai alat ganti ye la.hehe)

tp ! (alamak ade keburukkan ke) yes,memang ada.keburukan die :

-akan ditnye berulang kali oleh juruwang (dik ni lori punye,diesel punye ni dik.)
-Mobil Super Diesel 1 liter susah nk cari (nk tknk beli je 5 liter boleh buat 5 kali penukaran klu anda pkai moto)
-anda asyik nk pulas minyak je (sbb enjin semutt sgt ! smooth la !,jd minyak pon cpt habis,hahaah)

antara HDEO yg best :
-Mobil Super diesel
-Shell Rimula R3x
-Caltex Delo 400 (GOLD)
-Mobil Delvac MX

boleh chck kat sini,seramai 127 org telah mencube dan berpuas hati dgn hasilnya.
http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,68525.0.html

ANDA ? bile lagi !


sekian terima kasih !

Ride To Singapore


Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Ride to singapore (SG) ni berlansung pd 26/2 - 28/2 2010 (aku tk join pon masuk SG ni,hahah join gathering dkt JB je).official ride ni dilakukan oleh ahli2 MalaysianBikersCommunity (MBC).ride kali ni disertai oleh majoritinya dari group KL (group melake dan johor juga tidak ketinggalan utk mnyertai ride ini).maklum la dieorg jauh ketgh,so dieorg pon pasang la cite2 nk pg ke selatan dan teros memasuki kota singa.tepat pd pukul 8.00 am,mereka berkumpul di tol Sg.Besi utk sedikit taklimat tentang ride kali ini.setelah selesai memberi taklimat,tepat pkul 8.10 am mereka pon memulakan perjalanan dgn diringi doa.destinasi seterusnye adelah ke RnR Ayer Keroh utk bertemu dgn ahli2 dari melaka.selepas itu mereka pon meneruskn perjalanan ke Johor Bahru.

Aku dpt maklumat pd pkul 3.30 pm mereka sudah berada di JB dan sempat menunaikan solat jumaat di masjid bandar baru uda (mungkin mereke tibe awal dari aku dpt maklumat yg 3.30 mereka dh ade kat JB tu kot,biase la pemberi maklumat yg SLOW!,hehe).mereke tros mencari kedai mkn mase smpai kat JB ni,perut dh tkbleh tahan lagi.jauh tu dari KL,dgn pnsnye lagi,kne ujan lagi.hehe,ape2 pon korang memang KENTAL ! RIDES MBC mane tkt HUJAN ! dieog pon mkn di Kg.Pasir.kedai siput sedut katenye.hahah ! pd pkul 4.00 pm dieorg pon pg chck in hotel,mereke menginap di Hotel Naza,Stulang Laut.aku rase hotel yg pling dkt dgn Gerbang Perdana (kastam nk masuk SG la).pd pkul 4 tu lah aku dtg dkt Hotel Naza utk bertemu dgn dieorg.aku bia dieorg lepak2 dlu kat dlm bilik.kasi rehat ckup2 (tp tk ckup pon,1 jam je) haha !


*tempat parking di Hotel Naza*

Tepat pkul 5.00 pm,mereke pon turun dari hotel utk bersiar2 sekitar JB.ade yg nk pg bank,ade yg nk tukar duit SG.lepas dari tu kiteorg pg minum petang di "SAYAM SEAFOOD RESTAURANT" dkt dgn the zone tu.hehe tp tk smue yg turun,ade yg ddk kat hotel je,mungkin masih kepenatan.


*SAYAM SEAFOOD RESTAURANT*


*sedang memesan minuman*

Lepas minum petang,smue balik ke hotel.aku ? tkknk ikot balik hotel,aku balik rumah la.hahaa ! rumah kat JB je tkkn tido hotel.perjumpaan akan dismbung pd mlm hari.pd pkul 8.00 pm dieorg klua utk pg makan malam di RESTAURANT ZORRO.hehe tp aku tk join,aku mkn dkt rumah je la ! jimatjimatjimat.hehe.so aku dtg lmbt sikit.pkul 9.00 pm.mase aku dtg dieorg tgh mkn lagi.jd aku tunggu la kejap.lepas tu kiteorg smue kembali ke hotel utk sesi MBC Get-O-Gather.dlm sesi ni smue kne kenalkn diri.smpai giliran aku,aku pon knalkn lah diri yg sot sot ni.dh tu aku merepek la ape2 sikit.hahah ! tepat pkul 11.00 pm kiteorg pon bersurai.yela mane tk nye,esk nk kne bgn pg.tk saba2 nk msk SG katekn.hehe.

Sbelum dieorg balik ke KL smula (ade yg balik melaka) aku sempat la dtg pg tu utk perjumpaan kali terakhir (lain je bunyi) haha ! ape2 pon korang memang best,walaupun ada gap umur yg terlalu jauh ! (yela mane tknye ade yg dh berkahwin,bercucu pon ade tau !) korang tetap santai ! selesa bersama dieorg.

Sepetang dan Semalam bersama MBC akan tetap dlm memori otak aku ni.hehe (memori otak 2GB je weh !)




Sekian terima kasih !