Thursday, April 15, 2010

Ice Lemon Tea !



Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Aku dh tukar kerja ! haha.ayat sape tah.jgn marah ye fiefie syg.kekekek ! nk cite sikit ni,sikit je.klu byk2 bukan korang bace.hahaha ! lepas balik dari jumpe fiefie (ku rinduimu !) yg telah berabad tk jmpe.haha ! aku pon singgah la dkt maslee jiran saya ! hahah.mak aku suruh beli la ibu air ape2 nk buat minum2 time boring2.hahha ! biase mak aku beli oren tropical atau blackcurrant je.so aku pon datang idea,"asyik bnde same je,nk try lain pulak la.tp nk try ape eh".aku bebel sorang2 sambil pilih2 air ape yg nk try.haha ! tibe2 aku terpandang ice lemon tea dari sunquick (mmg slalu beli sunquick pon,tu yg tgk air sunquick je,brand lain tk tgk da.haha)."eh,ade ice lemon tea la,ermm ape rase die eh.sedap ke ni".dgn tkt2 nk beli.ahahah ! so aku pg ke option kedua,cari botol kecik.alahaiiiiiiiiii !! tkdeee.ah siot.ice lemon tea mmg ade botol besa je.ciss,cikuret tol la sunquick ni.nk sedapkn hati,"die jual botol besa je ni,msti sedap.ahaah".aku pon beli,nk bayar punye la satu hal.gile panjang beratur ! maslee je pon ? bukan kaunter tiket wayang.grrr ! last2 selesai jgk.hehe.

sebelum balik tu,mak aku call.suruh cari air kelape utk ank sedare aku.demam katenye.haih,tkde hal.dkt je pon kedai air tu.blakang sikit je dari maslee tu.hehe.aku pon beli la 2 biji."makcik,kelape 2 biji ori punye !".haha.makcik tu pon belah la 2 biji kelape dan korek isi2nye skali.sian makcik tu.terkorek2 die nk korek isi kelape tu.ahah ! (ape la ayat aku).makcik tu tnye,nk gule ke dik,err tknk la sbb sy nk kasi org demam minum.nk fresh pnye.hehe.lepas tu terliur plak aku tgk air kelape yg dh siap dalam balang air tu.aku pon ckp "cik,yg dh siap ni nk satu jgk la,mcm sedap je".haha ! yg dlm balang tu dh tk ori.die dh letak gula,ada ais ape smue.klu nk minum time2 panas sedap la.lepas tu aku pon balik.

sampai kat rumah,(dh jauh aku cite,dari sunquick bleh pg ke air kelape plak) aku pon bukak air yg aku baru beli tu,ice lemon tea.tk sabar nk bancuh.hehe.(mane air kelape td ? atas moto aku dh abis kn minum,ahhah.tnggal yg utk ank sedare aku je).aku bancuh dgn air sejuk (mls nk pecahkn ais,haha !) lepas tu tros minum.pehhhhhhhh ! rase die mmg sedapppppppp ! setanding dgn air season ice lemon tea tu ! hahaa.tp ni lagi up sikit.season pnye tu masam sgt.ade la rase mcm ice lemon tea dkt kedai2 yg kite biase minum tu.cume yg ni mungkin ada la bahan2 tambahan sikit.tk se"ori" mcm yg mamak bancuh tu.ahaha ! ape2 pon ice lemon tea sunquick ni mmg sedap rasenye.tk msm sgt,tk manis sgt.sedang2 aje.hehe.tktau la klu tekak korang lain.tekak aku sedap je.DAN ! yg aku puas hati,tk rugi RM9.90 aku beli botol besa sbb rasenye memuaskan.ahah !



*ice lemon tea sunquick yg label die warna putih*

sekian terima kasih.