Sunday, May 16, 2010

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Selamat Hari Guru kepada smua guru terutamanya guru yg pernah mengajar saya dari tadika smpai la sekolah menengah dan smpai saya dapat lesen P(guru memandu).hehehhahaha ! tanpa guru siapalah saya,tanpa guru tiadalah pengetahuan,tanpa guru kejayaan tk dpt dikecapi.sayangi dan hormati lah guru :)

Pada 16/05/2010 - 12:27am aku msg 3 cikgu (sbb aku ade 3 je no cikgu dlm hp,wakakkakak !).aku ucapkan "selamat hari guru ! teruskan kerjaya anda dgn cemerlang walaupun ank murid anda tk cemerlang (mcm saya,hahahah *gelak dgn penuh perasaan*)".ingat aku nk bg tepat pkul 12:00am,tp time tu pulak la ramai customer datang,nk isi minyak la ape la.KECOH btl.tktau ke hari guru ni.hehehehe.lupe pulak nk kasi tau siape 3 org cikgu bertuah tu.ahahahah.

*Cikgu Afzah Hanim
*Cikgu Asyura
*Cikgu Zanariah

Thanks kepada cikgu2 yg lain juga sbb mngajar saya dgn penuh ketabahan :)

-SMK Tasek Utara
*Cikgu Zairi
*Cikgu Rosli
*Cikgu Noorul Huda
*Cikgu Rosila
*Cikgu Juliewati
*Cikgu Salawati
*Cikgu Saharuddin
*Cikgu Suzilawati

-SKP SEDC
*Cikgu Zafri
*Cikgu Merry Das
*Cikgu Haslinda
*Cikgu Rahman
byk yg tk ingat pulak.hihihihi

-Tadika Kemas
*Cikgu Nisah
tktau name sebenar die,slalu just panggil Cikgu Nisah je.hehehe.


sekian terima kasih.

Tidak Sabar :)

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Lama tk update,hehehe.entry kali ini tk sabar nk habiskn bulan ni,sbb lepas tu nk berhenti kerja ! yeayyy,nk berehat kat rumah puas2,nk tido mlm puas2 (sbb slalu asyik tido siang je,mlm berjaga).hehehe.TK SABAR ! tp nnti msti rindu tmpat kerja tu.hiihih.tkpe boleh datang melawat,tk jauh sgt pon.cpt lah habis bulan 5 ! bulan 6 ku menunggu mu dgn penuh kesabaran.hahahah !


sekian terima kasih.

Tag from Haszy lagi :)

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Siapakah nama anda?
*Syahmi Akmal Bin Kusin

Apa makna di Sebalik nama anda?
*Sempurna,sangat pandai,Mulia,berani,bijak

Adakah anda mempunyai teman istimewa sekarang?
*Ya ada

Sekarang sedang berbuat apa?
*Buat syok

Kali terakhir anda bercakap dengan?
*Dengan akak no-2 "td org call,sape ckp adik keluar ?"

Siapa dia dalam diri anda?
*Kakak aku lah bengong

Kali terakhir anda bercakap dengan siapa sebelum tidur semalam?
*Dengan abg Cashier tmpat kerja aku (alamak,kantoi tido time kerja.haha)

Siapa dia dalam diri anda?
*rakan sekerja

Jam sekarang pada pukul?
*5:04pm

Perasaan rindu pada siapa sekrang ini ?
*nabil & aleeya (ank sedare aku)

Perasaan Sayang pada siapa sekarang ini yang berlainan jantina?
*Has-zatul Bazamah Binti Hasni

Warna Kegemaran?
*Biru,hijau,putih,merah,hitam,silver,kuning(sikit2 suka).

Suka orang yang bagaimana?
*Yang biase2 aje :)

Benci orang yang bagaimana?
*Yang luar biase :(

Anda seorang yang bagaimana?
*Seorang yang cerewet (hahaha)

Cerita tentang cinta pertama anda?
*Cinta pertama ? cinta pertama dgn cik haszy :) cerita die panjang,tp aku pendekkan.dialah segalanya :) :)

Cerita tentang couple pertama anda?
*Couple pertama ? mase darjah 5 tp couple dgn budak darjah 6! ahahahhaha ! kecik2 dh gatal (padahal nk ckp kecik2 dh hensem ramai peminat,hahahaha.tp tk smpai hati nk ckp kat sini,malu).couple2 monyet je ni.hihihih !

Cerita tentang anda dan pasangan anda sekarang?
*I lovemissneed her every second.hehehe ! kalau ada mase kami akan luangkn bersama ! yeahhhhh :)

Cerita tentang seseorang yang sentiasa dengan anda sekarang. berlainan jantina.ok?
*Fiefiehaszy :) die seorang yg superB ! hehehe.

Cerita tentang sahabat baik anda?
*Sahabat baik saya seorang yang baik sbb tu die dpt title sahabat baik saya,saya pon baik dgn dia sbb die baik dgn saya.saya suka sahabat baik sbb die baik pd saya.hahahahahah !

Kata-kata terakhir untuk orang-orang yang diingati?
*Saya ingin bersama awak selamanya :)

tag kepada?
*semua pembaca :z


sekian terima kasih.

Wednesday, May 12, 2010

Tag FROM haszy :)

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

thank you sayang(sbb png kn bie) :)


Undang-undang laut melaka
*tag ni nampak je senang tapi susa :)
*copy kat blog anda
*guna huruf pertama nama anda untuk jawab soalan ini
*jgn nak hipokrit kalo jwb tag ni
*guna jawapan sendiri tak boleh tiru2
*jgn guna jawapan yg sama untuk setiap soalan
*lagi satu takleh guna nama sendiri untuk soalan boy/girl name

what is your name
*Syahmi Akmal

a four letter word
*S I A O (cina punye ayat yg membawa maksud agak mencarut disitu)

a boy's name
*Syahrul Hakimi (name ank sedare sudah)

a girl's name
*Soonah (sebutan sepatutnye Saonah,name mak sudah tp mak aku girl lagi ke ?)

an occupation
*Superman (lol ?)

a color
*Silver (terpakse pilih,tp cantik jgk la kn)

a type of food
*Satay (sakit gg aku kalau makan satay liat)

something found in bathroom
*Sepender (hahahah sendiri punye)

something u'll wear
*Seluar dalam and luar (hehehe !)

a place
*Stesen minyak (hahahah !)

a reason for being late
*Sesat (hauhahaha !)

something u'd shout
*S I A L KAU ! (heheh,tk baik maki2 org kn kn kn ?)

a movie title
*Supernatural (best,best,best)

something u'd drink
*Susu basi (saket perut je minum)

a musical group
*Search (rock kapak kejap =,~)

animal
*Singa laut (ang ang ang ang)

fruit
*Starfruit (haha,lame tk mkn buah ni)

kenakan ur buddies hahaha!
*Si haszy
*Si dba
*Si nana
*Si eqyn
*Si uemy
*Si polan dan si polan


Saya Suka Sangat Seh ! (padahal pening2 kepale nk pk,hahah ! tp tkde la pening sgt.)


sekian terima kasih.

Sunday, May 2, 2010

Award dari Haszy !

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Thank you Haszy !



1. buat entry ttg award yg cntik ni
*da

2. copy badge 'Beautiful Blogger Award'
*da

3. ucapan terima kasih dan letak link pemberi award pada
entry tersebut
*da

4. senaraikan 15 blogger sebagai penerima award.
*nah amek kau !

mereka :

*haszy
*dba
*nana
*eqyn
*fana
*shahir
*aku
*ade
*enam
*follower
*je
*lah
*gile
*satu dunia
*satu semesta


sekian terima kasih.