Friday, July 9, 2010

4 hari sebelum ke KPTM

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

20/06/2010 tarikh yang dianggap mengerikan bg aku,sbb pd hari tu aku telah jatuh motorsikal :( 4 hari lagi nk daftar sambung belajar dan aku pulak jatuh motor.huaaaaa aku dh pening dh.tp aku masih bersyukur tiada kecederan yg parah.luka2 sikit je,tp luka2 pon pedih jugak oiii ! hehe.memang pedih la,tp tu dh tk penting pd waktu tu.pedih tu no ke lapan ratus.hahah.yg penting how to get fast recovery.aku pon letak la ubat nk bg luka cepat kering,alhamdulillah sampai hari nk pg mendaftar,luka tu dh kering 70%,boleh la aku nk buat jalan kesana kesini.tk boleh jalan laju sgt.hehe.slow2 je la jwbnye.dh tu nk bengkok lebih2 pon tk boleh,sbb lebab tk surut lagi dkt lutut tu.nk naik tangga or turun tangga memang slow sikit lah.hehe.luka dh kering,tinggal lebam je ni.tu je yg buat pedih.hehe.aku pon tktau mcm mane nk kasi lebam ni surut cepat,aku letak je minyak gamat.hehe.nmpak mcm berkesan jugakk.memang pengalaman yg buruk la bg aku :( jdkan pengajaran,jgn klua lewat malam lagi.huhuh.kejadian ni terjd mase aku otw nk balik rumah lepas minum dgn kwn2 dkt dataran.ade dkt 1 u-turn ni aku pon slow la sebelum masuk u-turn (ade ke org laju kat u-turn,kalau nk drift ade la kot,aku moto je nk drift ape).aku pon buat u-turn mcm biase amek selekoh,kejap lagi aku rasa moto aku tayar belakang terserettt zooommmm tross aku jatuh.sekelip mate je.hehe.aku bgn,tgk tmpat aku jtuh tu,aku tgk dkt selekoh u-turn tu ada air sampah yg lori sampah bawak tu tumpah2.haissshhh.pengajarannn.....


sekian terima kasih.

Sambung belajar ?

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Setelah IPTA tk dpt tawaran,rayuan IPTA pon tk dpt.aku cuba beralih arah kepada kolej yg menjalinkan usahasama dgn mana2 IPTA dan semestinya usahasama dgn UiTM jd pilihan.hahaha ! tk dpt masuk UiTM masuk course usahasama UiTM pon jd la.janji ada UiTM.kekekek ! jd aku pon cari2 surat tawaran yg berlambak2 aku kumpul tu,aku chck mane yg ade jalinkan usahasama dgn UiTM (dulu tk pandang pon posmen hantar rase nk buang je,haha).at last aku jumpe satu,kolej teknologi yayasan melaka.agak terpencil namenye,aku pon tk pernah dgr.hehe.aku pon pergi la menghadiri seminar yg diadekan oleh pihak kolej tu dkt hotel depan landmark tu ape tah name die,lupe pulak aku.(time2 nk type ni la lupe).aku nk tau lebih lanjut la tntng kolej tu.not bad la tentang kolej ni.tp aku masih terumbang ambing nk amek ke tk.heheh.aku pon search dkt UiTM punye web dgn kolej2 mana lagi die ada buat usahasama,then aku terpandang KPTM (kolej poly-tech mara).rata2 aku dgr org ckp ok la KPTM ni,mmg terbukti la,bukan setakat not bad je.hehe.aku pon apply,online registration.tk lame kemudian,aku dapat surat tawaran dari KPTM KL dgn course yg aku mintak.so sekarang aku ade 2 pilihan,sama ada kolej teknologi yayasan melaka atau kolej poly-tech mara.keduanya menawarkan course yg sama,diploma perakaunan usahasama UiTM (AC110).parents aku pon mencadangkan nk melihat dua-dua tempat ni.aku ikot aje,hihihi.aku pg melaka tgk kolej tu,aku rase ok la,tp mcm tk ramai student je.ke dieorg tk msuk lagi ke ape ke aku tktau la.then aku pg KPTM KL pulak,aku tgk suasana kampus die ape smue.rase lagi btter dari yg melaka tu dan ayah aku ckp pon hati dia mcm nk hantar aku study dkt KPTM ni.maknenye yakin hati die la nk hantar aku belajar dkt KPTM KL ni.aku ikut kn aje,bg aku mane2 same,yg pnting diri kita.then aku pon setuju dan pilih KPTM KL dgn course yg ditawarkan.24/06/2010 aku pg mendaftar :)


sekian terima kasih.

Resign

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

31/05/2010 tarikh aku berhenti kerja.hehe.pengalaman 2 bulan aku bekerja di stesen minyak esso sangat menyeronokan ! mcm2 yg ku dpt lihat di alam pekerjaan,tp tu baru 2 bulan je.tk ckup mkn garam lagi.hehe.tp yang penting aku happy kerja dkt esso tu,kalau org lain rase tk happy die punye psl la.hahaha ! :P sedih nk tinggal kn esso tu ? ah tk pon,cume rindu esso tu je.heheh.bile ada mase terluang aku akan pg ke esso tu,borak2 dgn rakan sekerja dahulu.bestbestbest ! dgn pngalaman 2 bulan ni akan aku gunakan kalau aku nk bekerja sambilan lagi dkt stesen minyak.hehe.terima kasih kepada boss kerana beri saya peluang utk kerja mengambil pengalaman dan juga gaji selama 2 bulan tu ye.hahahah ! (yes rehat rehat tido tido free activity !!) hehe.


sekian terima kasih.

Lame Menghilang ?

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Lame kan aku tk type2 kat sini ? hehe.maklum la antara penyebabnya :

-tiada mood
-mls nk type
-busy
-rase tk perlu update (haha)

so sekarang aku tgh ambil mood nk meng-type semula,hahaha ! kalau aku update pon bukan ade org nk bace,aku sorang je yg bace.hahaha ! maklum la saje2 je buat blog ni.saje isi mase terluang dgn meng-type.huhuh !

ok let's begin !!


sekian terima kasih.