Friday, July 9, 2010

Sambung belajar ?

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Setelah IPTA tk dpt tawaran,rayuan IPTA pon tk dpt.aku cuba beralih arah kepada kolej yg menjalinkan usahasama dgn mana2 IPTA dan semestinya usahasama dgn UiTM jd pilihan.hahaha ! tk dpt masuk UiTM masuk course usahasama UiTM pon jd la.janji ada UiTM.kekekek ! jd aku pon cari2 surat tawaran yg berlambak2 aku kumpul tu,aku chck mane yg ade jalinkan usahasama dgn UiTM (dulu tk pandang pon posmen hantar rase nk buang je,haha).at last aku jumpe satu,kolej teknologi yayasan melaka.agak terpencil namenye,aku pon tk pernah dgr.hehe.aku pon pergi la menghadiri seminar yg diadekan oleh pihak kolej tu dkt hotel depan landmark tu ape tah name die,lupe pulak aku.(time2 nk type ni la lupe).aku nk tau lebih lanjut la tntng kolej tu.not bad la tentang kolej ni.tp aku masih terumbang ambing nk amek ke tk.heheh.aku pon search dkt UiTM punye web dgn kolej2 mana lagi die ada buat usahasama,then aku terpandang KPTM (kolej poly-tech mara).rata2 aku dgr org ckp ok la KPTM ni,mmg terbukti la,bukan setakat not bad je.hehe.aku pon apply,online registration.tk lame kemudian,aku dapat surat tawaran dari KPTM KL dgn course yg aku mintak.so sekarang aku ade 2 pilihan,sama ada kolej teknologi yayasan melaka atau kolej poly-tech mara.keduanya menawarkan course yg sama,diploma perakaunan usahasama UiTM (AC110).parents aku pon mencadangkan nk melihat dua-dua tempat ni.aku ikot aje,hihihi.aku pg melaka tgk kolej tu,aku rase ok la,tp mcm tk ramai student je.ke dieorg tk msuk lagi ke ape ke aku tktau la.then aku pg KPTM KL pulak,aku tgk suasana kampus die ape smue.rase lagi btter dari yg melaka tu dan ayah aku ckp pon hati dia mcm nk hantar aku study dkt KPTM ni.maknenye yakin hati die la nk hantar aku belajar dkt KPTM KL ni.aku ikut kn aje,bg aku mane2 same,yg pnting diri kita.then aku pon setuju dan pilih KPTM KL dgn course yg ditawarkan.24/06/2010 aku pg mendaftar :)


sekian terima kasih.