Tuesday, April 26, 2011

Partyyyy !


Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Korang jangan nak fikir negative sangat la kan,memang nak fikir negative agaknye,jangan negative sudaaa,jangan negative pon boleh.HAHA *ape kau merepek ni ? hanya orang-orang tertentu tau pasal tone dia.HAHA ni cerita pasal majlis perpisahan *majlis makan-makan sebenarnya yang di ideakan oleh lecturer aku sendiri dan di organize oleh rakan sekelas.makanan memang terbaik,kenyang sampai malam aku makan.HAHA terima kasih kepada pihak yang berkaitan dalam majlis ini ye.

sekian terima kasih.

Monday, April 25, 2011

BROGA i miss you.

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

YES BROGA ! *apehal mamat ni ? HAHA.pada bulan january 2011 *what the ? jan ? sekarang dah april HAHA,aku,shiddiq,haszy dan fara telah berfikir panjang untuk melarikan diri keselatan thai.LOL ! HAHA.*ape punya plan la fara ni.kite orang pon mula kan operasi besar-besaran ni pada hari jumaat malam.lepas aku packing barang-barang *sebenarnye yang aku packing takde kene mengene dengan operasi ni,grr !

Bermula operasi malam tu,kiteorang pergi makan nasi lemak dulu,dekat mane tah,aku cume ingat satu benda je dekat situ,
*fara gile punye pasal.tengah mencari jalan nak pergi ke gerai nasi lemak tu,tibe-tibe fara cakap,

fara : "syahmi cube kau tengok kanan"aku : ??? *aku pon tengok lafara : nampak tak ?aku : memang bongok agaknye kau ni.HAHA

rupanya,kubur,HAHA.malam-malam bute pulak tu kan.lepas tu otw balik lalu lagi jalan tu.time ni fara pulak menghadap kubur tu,depan-depan lagi.bukan kiri atau kanan.nak taknak kene tengok la.HAHA

Lepas tu,kiteorg pergi downtown cheras,fara meroyan tengah-tengah malam nak makan steambot,padahal baru je makan tadi.sampai je dekat downtown,kiteorang jalan-jalan.aku dah penat jalan.ajak haszy duduk.kiteorang berdebat politik kejap.HAHA kejap aku pembangkang,kejap dia.kejap aku kerajaan,kejap dia.dua-dua pening dah.lepas tu shiddiq panggil,ajak makan steambot,aku dengan haszy tak makan pon.kenyang lagi.kiteorang duduk je lah.HEHE

Seawal 5 pagi kiteorang bertolak dari downtown tu.nak pergi mana aku pon taktau,dieorg nak surprise katenye dekat aku.aku tengok signboard semenyih,kajang.*kate nak pergi thai kenape lalu sini.HAHA then sampai lah dekat tempat bernama Bukit Broga.aku ingat ni tempat ape la kan,rupe-rupenye dieorg nak naik bukit,tengok terbit matahari.*gilo aku tak bawak track suit or ape-ape pakaian yang sesuai.HAHA tapi lepas tengok ada mamat tu naik atas tu dengan seluar jeans,aku pon slumber je la naik dengan seluar slack aku.HAHA




HAHA tengok ! macam ni ke nak pergi hiking ? lawak betul.tapi memang serious best Bukit Broga ni.kepada sesiapa yang ada masa lapang hujung minggu,boleh cuba pergi.tak rugi,pengalaman yang best dan best dan terbaik lah.tapi,pastikan pakaian anda sesuai,jangan jadi macam mamat atas ni.HAHA lagi satu kalau nak naik waktu pagi,torch light jangan lupa bawa.HEHE kalau ade obor lagi bagus.HAHAH
Lepas dah masam-masam,kiteorang pon pergi ke Sungai Gabai,untuk mandi.lagi sekali aku tak bawa pakaian sesuai untuk mandi.HAHA *keji betul dari segi preparation.nasib la shiddiq kasi pinjam short pants dia.THANKS WEH ! HAHA.tengah mandi-mandi syok syampu sabun ape semua,fara nampak ular air.PHEW.dengan aku yang kurang arif atau dengan lebih tepat tak reti berenang ! HAHA ape lagi,lari laaaaaaaa ! lepas tu kiteorang mandi tepi-tepi je.kalau nampak ular terus naik.HAHA.selesai bab mandi,kite pon pergi makan.makan satay kajang.HEHE.dah puas melantak.kiteorang pon mulakan perjalanan kembali ketanah air.*HAHA
Dalam otw balik tu fara cakap nak pergi Bukit Ampang,jap lagi terlepas jalan.takpe nanti lain kali kite pergi lah eh.HAHA then dieorang hantar aku balik ke hostel.tamat la journey yang agak kalut tapi best ! err,pasal tajuk tu,sebenarnye aku nak pergi Broga tu lagi.HAHA
sekian terima kasih.

Lama tidak menaip.

Assalamualaikum,Salam Sejahtera,

Pada malam 24/04/2011 ape datang gile aku terasa nak menulis blog kembali.HAHA *agak keji disitu.rase terkinje-kinje macam !@#$%^&*() *okay mencarut disitu nak menulis blog kembali,gile excited.dengan berbekalkan pengalaman yang dah ditinggal zaman,aku pon mula meng-edit blog.agak terasa bangang disitu,banyak benda dah lupa,HAHA.otak ku pon mula processing,sedikit demi sedikit aku dapat membuat dengan bantuan en.google,HAHA.ku bermula dengan membuat header baru dan memikir tajuk baru.lepas tu tuka sikit-sikit bende kejadah dekat tepi tu,HAHA.then last aku tuka background.lepas tu,aku dah takde idea nak buat ape,HAHA jadi aku pon start la menulis.

sekian terima kasih.